17 Ocak 2011 Pazartesi

Ispanaklı Makarna

Kısa zamanların pratik yemeği, şarap keyfinin vazgeçilmezi, farklı soslarıyla bir tutkudur aslında makarna.. Sizde hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle fark yaratan bir makarna hazırlamak isterseniz, labneyle lezzetlendireceğiniz Ispanaklı Makarna tam size göre!
Ispanaklı Makarna
Malzemeler
•    1/2 paket linguine makarna
Ispanaklı Sos için
•    300 gr haşlanmış ıspanak
•    150 gr labne peyniri
•    1 diş sarımsak
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
•    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
•    2 yemek kaşıı zeytinyağı
•    Tuz
Yapılışı
1.    Labne peyniri, sarımsak, haşlanmış ıspanak, tereyağı, dolmalık fıstık ve tuzu robotta yada el blender’ında püre haline getirin.
2.    Linguine makarnayı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenmiş bol su ile haşlayıp süzün.
3.    Makarnayı tencereye alıp üzerine sosu döküp iyice karıştırın
4.    1-2 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
5.    Dilerseniz üzerine dolmalık fıstık serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Makarnanızı tencereye sığdırmak için ille de kırmanız gerekmiyor. Bırakın, kaynar suda yarı boylarına kadar dursunlar. Uçları yumuşayınca, elinizle yukardan bastırarak hepsini boylu boyunca suyun içine sokabilirsiniz.
•    Makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını önleyebilir ve makarnaların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
•    Makarnanın haşlama suyuna kaynamadan tuz atmayınız. Atarsanız kaynama süreci gecikecektir. Su fokurdamaya başladıktan sonra tuz atıp arkasından hemen makarnaları atabilirsiniz.
•    Makarnayı süzmeden önce pişme suyundan bir bardak kenara ayırmak faydalıdır. Makarnanın veya sosunun kuru olması durumunda bu sudan eklenerek ayarlama yapılabilir. Pişirme suyuna makarnanın nişastası geçmiş olacağından bu suyla yapacağınız ilave, duru sudan daha lezzetli olacaktır.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler