26 Ocak 2011 Çarşamba

Havuçlu Patates Çorbası

Patates içerisinde bulundurduğu karbonhidrat, sodyum, demir, kalsiyum ve B vitaminleri sayesinde çok zengin ve doyurucu bir besindir. Birçok yemeğin içinde kullandığım bu sağlıklı sebzenin bu seferde adını sık sık duyduğum ama hiç denemediğim çorbasını hazırladım. İçimi yumuşak ve lezzetli bir çorba elde ettim. Ayrıca çorbayı hazırlarken eklediğim sarımsaklarda nefis bir tat verdi. Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde iftar sofralarınıza yakışacağını düşündüğüm tarifini paylaşmak istedim.
Havuçlu Patates Çorbası
Malzemeler
•    2 tane orta boy patates
•    1 havuç
•    1 kuru soğan
•    2 yemek kaşığı un
•    2 yemek kaşığı yoğurt
•    2 diş sarımsak
•    Tuz
Üzeri İçin
•    1 çay bardağı rendelenmiş havuç
Yapılışı
1.   Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın ve az sıvıyağ ile kavurun.
2.   Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın ve üzerine ilave ederek kavurmaya devam edin.
3.   Ardından içine yeterli miktarda sıcak su ilave edin.
4.   Patates ve havuç iyice piştiğinde ocaktan indirin ve blender ile ezin.
5.   Kaynaması için ocağa alın ve tuzunu ilave edin.
6.   Yoğurt ve unu iyice çırpın ve terbiyesini hazırlayın.
7.   Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve 4-5 dakika kaynatın.
8.   Rendelenmiş havuçları üzerine serprek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz çorbanın üzerine tereyağında nane ve biber kavurup dökebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler