17 Ocak 2011 Pazartesi

Fırında Sebzeli Ve Kıymalı Makarna

Fırında olsun, haşlanmış olsun, uzunu olsun kısası olsun her birine ayrı tadlar katan ve çeşitli soslar eşliğinde karşımıza çıkan makarna geç kalınmış sofralarımızın kurtarıcısı olmuştur her zaman. Benimde kısıtlı zamanlarımda en iyi alternatiflerimden biri olan makarnayı bu kez kıyma ve beşamel sosla hazırlayarak fırınladım. Kıymalı böreklere taş çıkartacak bir lezzetle karşılaştım diyebilirim. Sizde bu nefis lezzeti denemek isterseniz işte tarifi...
Fırında Sebzeli Ve Kıymalı Makarna
Malzemeler
•    1 paket fırın makarna
•    200 gr kıyma
•    1 kırmızı biber
•    1 sarı biber
•    1 soğan
•    100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
•    1 yumurta
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    2 yeşil biber
•    1 havuç
•    100 gr un
•    400 ml süt
•    100 gr tereyağı
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında hafif kavurun.
2.   Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
3.   Biberleri ve havucu küp küp doğrayıp kıymaya ekleyin.
4.   Damak zevkinize göre tuz ve karabiberle tatlandırın.
5.   Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün ve soğuk sudan geçirin.
6.   Tereyağını tavada eritin ve üzerine unu ekleyerek unun rengi sararıncaya kadar kavurun.
7.   Kavrulduktan sonra karıştırmaya devam ederek azar azar sütü ekleyin ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
8.   Süzdüğünüz makarnayı içine ekleyip iyice karıştırın.
9.   Fırın kabını yağlayın ve soslu makarananın yarısını içine aktarın.
10. Üzerine sebzeli kıymayı yayın.
11. Kalan makarnayıda tekrar üzerine ekleyip hafif karıştırın.
12. En son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
13. 195 C’ye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
14. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerini nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler