1 Şubat 2012 Çarşamba

Renkli Köfte Dilimleri Tarifi


Malzemeler:
750 gr. dana kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı köfte bahan
Tuz Karabiber
Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için:
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 adet karnabahar

Renkli Köfte Dilimleri Tarifi:
50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar in­cecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ay­rılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı bi­ber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.

0 Yorum Ekle:

haberler