7 Ocak 2011 Cuma

Frambuazlı Pasta

Frambuaz kalp sağlığını koruması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle tüketilmesi gereken önemli besin öğelerinden biridir. Bunun yanı sıra girdiği her tarife ferah bir lezzet katan frambuaz, bu yoğun çikolatalı tarife de çok yakışıyor.
Frambuazlı Pasta
Malzemeler
•    200 gr toz şeker
•    2 yemek kaşığı kek unu
•    2 yemek kaşığı kakao
•    4 yumurta
•    50 gr tereyağı
•    200 gr bitter çikolata
Üzeri İçin
•    250 ml krema
•    200 gr frambuaz
Yapılışı
1.   23 cm’lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın ve üzerine hafifçe terayağı sürün.
2.   Çikolata ve tereyağını cam bi kaseye alın ve içi sıcak su dolu bir kapta eritin.
3.   Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın ve sarılarını şekerin yarısıyla çırpın.
4.   Kakao, un ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
5.   Ayrı bir kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın.
6.   Şekerin kalan yarısını ilave edip biraz daha çırpın ve metal bir kaşık yardımıyla yumurta aklarını çok söndürmeden çikolataya karıştırın.
7.   180 C’ye ayarlı fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
8.   Kremayı sıkma torbasına doldurup kekin üzerine sıkın.
9.   Frambuazları kekin üzerine dizin.
10. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•   Arzunuza göre üzerine pudra şekeri serprek servis edebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler