14 Ocak 2011 Cuma

Etli Domates Dolması

İşte bir dolma tarifi daha. Dolma da farklı sebzeleri, değişik alternatifleri sevenler için, yaşlanmaya karşı cildimizi koruyan domatesi dahada lezzetli hale getirecek ile nefis bir dolma tarifi.
Etli Domates Dolması
Malzemeler
•    4 büyük domates
•    250 gr. dana kıyma
•    1 çay bardağı pirinç
•    1 soğan
•    1 diş sarımsak
•    1 yemek kaşığı mısırözü yağı
•    Yarım  demet dereotu
•    1 tutam kuru nane
•    Birkaç dal taze kekik
•    ½ çay bardağı maydanoz
•    2 yemek kaşığı salça
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Pirinci bir tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda 15 dakika bekletip süzün.
2.    Domatesleri yıkayıp, üzerinden iki parmak kalınlığında kapaklar çıkarın ve içlerini çıkarıp ayırın.
3.    Soğan ve sarımsağı soyup, maydanozu temizleyip kıyın.
4.    Kıymayı bir kaseye alın.
5.    Domateslerin içi, soğan, 1 yemek kaşığı salça, sarımsak, mısırözü yağı, dereotu, taze kekik, tuz ve naneyi ekleyip yoğurun.
6.    En son pirinci ilave edip karıştırın.
7.    Hazırladığınız iç malzemeyi domateslerin içine paylaştırın.
8.    Domateslerin kapaklarını yerleştirip tencereye dizin.
9.    Kalan salçayı 2 çay bardağı sıcak suda eriyinceye kadar karıştırın ve tencerenin kenarından ilave edin.
10.  Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Sert domatesler kullanırsanız pişerken çabuk dağılmazlar.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler