14 Eylül 2012 Cuma

Yufkalı Saç Kebabı Tarifi

Yufkalı Saç Kebabı


MALZEMELER
1 kg koyun butundan orta yagli kusbasi et
Yarim demet kiyilmis dereotu
1 su bardagi sicak su
1 su bardagi soguk su
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tarçin
1 tatli kasigi kekik
2 çorba kasigi tereyagi veya margarin
4 adet küp küp dogranmis domates
4 adet dogranmis sogan
5 adet halka dogranmis sivri biber
Yarim kg un

YAPILIŞI
Saça veya tavaya eti, yagi ve sogani koyup etler suyunu çekinceye kadar
pisirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karistirdiktan sonra domatesleri ilave
ederek biraz daha karistirin. Sicak suyu, baharatlari ve dereotunu ekleyip
kaynamaya birakin. Kapagini kapatarak servise sunmadan önce 10
dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çirpin, yarim saat dinlendirin.
Saçi biraz tereyagla yagladiktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.
Tavayi sallayarak bulamaci yayin. Altini üstünü pisirip servis tabagina alin.
Yufkalarin arasina saç kebabi koyarak servise sunun.