14 Eylül 2012 Cuma

Yoğurtlu Kebap Tarifi

Yoğurtlu Kebap


MALZEMELER
500 gr iki defa çekilmis kiyma
Yarim bayat ekmek
Yarim demet ince kiyilmis maydanoz
1 adet rendelenmis kuru sogan
Yarim çay kasigi kara biber
Yarim çay kasigi kimyon
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçi pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan siviyag
4 kasik tereyag
Yeteri kadar kirmizi biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yogurt

YAPILIŞI
Önce kiymayi bir tepsiye koyun ve içine yumurtayi, tuzu, karabiberi,
kimyonu, ekmegi (islayip suyunu siktiktan sonra) maydanozu,
rendelenmis kuru sogani, koyup karistirin. Kiymayi iyice yogurup
12 santim uzunlugunda sis köfte yapin. Daha sonra pideyi küçük kusbasi
dilimler seklinde dograyip çukur yemek tabaklarina koyup üzerine
yogurt ilave edin. Köfteleri izgarada veya teflon tavada kizarttiktan
sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyagi veya kirmizi biber eritip koyun.
Bir baska tavada domates ve biberleri hafif pisirerek yogurtlu kebabin
üzerine koyup süsleyerek servis yapin.