Başlığı okuduğunuz da bazılarınızın domatesin reçeli de mi olur dediğinizi duyar gibiyim, hatta şimdiye kadar hiç yemediyseniz yüzünüzü ekşittiğinize neredeyse eminim. Ama denediğinizde yediğinizin domates olduğunu anlayamıcağınıza ve lezzetinin sizi şaşırtacağına da siz emin olabilirsiniz. Bir kere denedikten sonra tadıyla, kokusuyla, rengiyle yemeklerimizin baştacı domates, tatlı olarak da sofralarınızın baştacı olacak kesinlikle..
Malzemeler
• 500 gr cherry (kiraz) domates
• 3 su bardağı toz şeker
• 2 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
• 2-3 diş karanfil
• ½ limon suyu
• ½ çay bardağı su
Yapılışı
1. Domateslerin kabuklarını soyun.
2. Şekere yarım çay bardağı su ilave edip koyu bir şerbet hazırlayın. Tarçınve karanfili ilave edin.
3. Domatesleri şerbetin içine ekleyip, 20 dakika kısık ateşte fazla karıştırmadan pişirin.
4. Reçelin üzerinde oluşan köpükleri bir süzgeç yardımıyla alın.
5. Limon suyunu ekleyip, 1-2 dakika daha pişirerek reçeli ateşten indirip soğumaya bırakın.
6. Ilındıktan sonra kavanozlara doldurup, serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Domates kabuklarını soymak için çeşitli yöntemler uygulanmaktadır.
Domatesleri yuvarlak kısımlarından saplarına doğru kazır gibi sürtülürse, kabukla etli kısım arasında bir ayrılma olur. Üstten bıçağın ucuyla herhangi bir yerinden kabuk delinip, hafifçe kaldırılırsa zar gibi kolayca soyulur.
• Ayrıca, domates kaynar suda bir iki saniye ve soğuk suda bir dakika tutulduktan sonra, bıçağın ucu ile herhangi bir yerinden zar gibi kabuk yakalanarak soyulabilir.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder