4 Eylül 2012 Salı

Yoğurtlu Bulgur Topları Tarifi

Yoğurtlu Bulgur Topları


MALZEMELER
1 Su Bardagi Ince Bulgur
1 Su Bardagi Un
1 Adet Sogan
2 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Salça
1 Tutam Pulbiber
2 Dis Sarmisak
2 Su Bardagi Yogurt

YAPILIŞI
1 su bardagi bulguru çukur bir tabaga alip, üzerine yeterli miktarda sicak
su ekleyin. Iyice sisene dek bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip, genis
bir kaba alin. Un, tuz ve karabiberi ilave edin. Yogurarak hamur kivamina
getirin. Elinizle koparip, minik toplar yapin. Tencerede su kaynatin. Çok az
tuz katin. Köfteleri suya alip, haslayin. Kevgirden geçirip, tabaga alin. Diger
tarafta sarmisaklari dövüp, yogurda katin. Bulgur toplarinin üzerinde gezdirin.
Üzerinin sosunu hazirlayin. Bunun için, 2 çorba kasigi siviyag kizdirin. Yemeklik
dogradiginiz soganlari yagda kavurun. 1 çorba kasigi salça ve bir tutam pulbiberle
karistirin. Köftelerin üzerine gezdirin. Sicak olarak servis yapin.