4 Eylül 2012 Salı

Tiritli Köfte Tarifi

Tiritli Köfte

MALZEMELER
1 Su Bardagi Nohut
1 Tatli Kasigi Tereyag
1 Tatli Kasigi Margarin
100 gr Kuzu Eti
1 Çorba Kasigi Salça
1 Adet Sogan

Hamur Için:
1 Çay Bardagi Ince Bulgur
50 gr Çok Çekilmis Kiyma
2 Adet Yumurta
5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz
Tuz, Karabiber

YAPILIŞI
Öncelikle bir gece önceden 1 su bardagi nohutu derin bir kaba
alip, islatin. Bir gece bu sekilde bekletin. Bol suda haslayin.1 tatli
kasigi tereyag ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yagda
karistirarak soteleyin.Yemeklik dogranmis sogan ve 1 çorba kasigi
salçayi ekleyin. Bir miktar su ilave edip kisik ateste iyice pisirin. Tuz
ve nohutlari da tencereye ilave edin. Tencereyi ocaktan alin.

Hamur için;1 çay bardagi ince bulgur ve kiymayi karistirin. Su ilave
edip, yogurun. Tuzunu ekleyin.Yogurmanin sonuna dogru hamura tek tek
yumurtalari kirin. Kiymayi tereyag ile tavaya alip, çevirerek kavurun. Içine
bir tutam tuz ve karabiber katin. Sogan ile margarini ayri tavada kavurun.
Daha sonra ikisini bir tavaya aktarip, beraberce kavurun. Içine, ikiye ya da
dörde bölünmüs cevizler ilave edin.Yagin donmasi için bekletin.
Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklügünde açin. Içini hazirlayip, donmaya
biraktiginiz et ile doldurun. Ayrica hazirladiginiz hamurun bir kismini nohut
seklinde yuvarlayip yemege eklemek için hazirlayin. Yemek pistikten sonra
nohut büyüklügünde hamurlar ve ceviz büyüklügündeki et ile doldurulan hamuru
yemege ekleyin. Sicak olarak servis yapin.