4 Eylül 2012 Salı

Tavuk Dalyan Köfte Tarifi

Tavuk Dalyan Köfte

MALZEMELER
2 adet tavuk gögsü
1 adet sogan
2 dis sarimsak
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
500 gr ispanak
1 adet havuç
1 çorba kasigi siviyag
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar

Sosun malzemesi:
2 bardak tavuk suyu
1 tatli kasigi misir nisastasi
1 tatli kasigi köri

YAPILIŞI
Tavuklari ince sekilde dovup yanyana birlestirin. Ekmek içini, baharati,
sarimsagi, sogani ve yumurta sarisini ilave edip yogurun ve tavuklarin
uzerine yayin. Ispanaklarin yaprak kisimlarini 1 çorba kasigi siviyag ile
kavurun. Ispanaklar soguduktan sonra daha önce hazirladiginiz karisimin
üzerine yayin. Ispanaklarin üzerine haslanmis havuç koyup, tavuklari rulo
seklinde sarin. Üzerine yumurta aki sürüp firina verin. Iyice kizardiktan
sonra sicak olarak, sosla servis yapabilirsiniz. Isterseniz süslemek için
patates veya makarna kullanabilirsiniz.
Sosun hazirlanisi:
2 bardak tavuk suyu ile bir tatli kasigi misir nisastasini eriterek ateste
kaynatin. Boza kivamina gelince bir tatli kasigi köri ve birazcik yeni bahar
ilave ederek karistirin. Sosunuz hazirdir.