3 Eylül 2012 Pazartesi

Sebze Köftesi Tarifi

Sebze Köftesi

MALZEMELER
2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 çiçek karnabahar
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kasigi margarin
1,5 yemek kasigi un
2 su bardagi et suyu
1 bardak galeta unu
2 adet yumurta
1,5 su bardagi sivi yag (kizartmak için)

YAPILIŞI
Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarini soyun, yikayin. Az suyla
yumusayincaya kadar haslayip suyunu süzün. Diger tarafta yagla unu
kavurun. Üzerine soguk et suyunu ekleyip karistirma teliyle karistirarak
muhallebi kivaminda pisirin. Içerisine tuz ve karabiber ilave edin. Haslanmis
sebzeleri ezip hazirlanan unlu sosla karistirin. Soguyunca köfte sekli verin.
Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayin. lsitilmis yagda alti üstü
pembelesinceye kadar kizartin. Servis tabagina alarak servïse sunun.