3 Eylül 2012 Pazartesi

Püreli Dalyan Köfte Tarifi



Püreli Dalyan Köfte
MALZEMELER
750 gr Orta Yagli Kiyma
3 Adet Yumurta
2 Çay Kasigi Karabiber
2 Çay Kasigi Köfte Bahari
1/2 Çay Bardagi Hardal
2 Adet Havuç
2 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Bayat Ekmek Içi
1 Adet Sogan
1 Çay Bardagi Konserve Bezelye
Tuz
Çok Az Sivi Yag

YAPILIŞI
Bir kabin içine kiymayi,ince ince dogranmis maydanozu,rendelenmis
sogani,ekmek içini,yumurtalari,tuzu,karabiberi ve köfte baharini
koyalim.Bütün malzemeleri özlesene dek yoguralim.
Kare seklindeki bir firin tepsisinin içine alüminyum folyoyu
yayalim.Alüminyum folyonun üzerini çok az sivi yag ile yaglayalim.Üzerine
özlesene dek yogurdugumuz kiymayi elimizle bastirarak yayalim.Bu arada
su dolu bir tencerenin içinde patatesleri ve havuçlari yumusayana dek
haslayalim.Patateslerin kabuklarini soyalim ve rendeleyelim.Bir kabin içine
rendelenmis patatesleri,tuzu ve karabiberi koyarak yoguralim.Havuçlari
tavla zari iriliginde dograyarak konserve bezelyelerle karistiralim.Tepsinin
içine koydugumuz kiymanin üzerine hardali sürelim.
Hardalin üzerine de patates püresini yayalim.Bezelye ve havuç karisimini
köfte harcinin üzerine döseyelim.
Alüminyum folyoyu kenarlarindan tutarak yuvarlayalim.Köfteyi orta isili
firinda pisirelim.Alüminyum folyoyu köftenin üzerinden çikartalim.Köfteyi
dilimledikten sonra servis yapalim.