3 Eylül 2012 Pazartesi

Pür Lezzet Tarifi



Pür Lezzet

MALZEMELER
250 gr Orta Yagli Kiyma
1 Kuru Sogan
2 Dis Sarmisak
1 Yumurta
1 Çay Bardagi Ufalanmis Ekmek Içi
3 Domates
3 Patates
2 Patlican
1 Yemek Kasigi Tereyagi
1 Yemek Kasigi Domates Salçasi

YAPILIŞI
Kiymayi bir kaba alin. Rendelenmis sogan, kiyilmis sarmisak, yumurta,
ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yogurun. Ceviz büyüklügünde
yuvarlak köfteler hazirlayarak teflon tavada her tarafini kizartin.
Patlicanlari yikayip, alaca soyun. Halka halka dilimleyerek sivi yagda
kizartin. Patates ve domateslerin kabuklarini temizleyerek yuvarlak
dilimleyin.
Yuvarlak firin kabina köfte, patates, domates ve patlicanlari sirt sirta dizin.
Salçayi yarim çay bardagi suda eriterek yemegin üzerine gezdirin. Bir
kasik tereyagi ilave ederek 200 derece firinda pisirin. Sicak olarak servis
yapin.