3 Eylül 2012 Pazartesi

Pratik İçli Köfte Tarifi



Pratik İçli Köfte
MALZEMELER
2 su bardagi ince bulgur
2 orta boy patates
200 gram kiyma
50 gram ceviz
2 su bardagi bulgur
2 yumurta
Kirmizibiber, tuz,
karabiber
 
YAPILIŞI
Önce içli köftenin harcini hazirlayin. Bunun için bir tavada kiyma ile sogani
kavurun. Cevizi ufalayin veya ince ince kesin ama sakin dövmeyin.
Isirdiginiz zaman ceviz agiza gelmeli. Karabiber ve tuzu da ekleyin. Bir
kenarda bekletin.
Diger tarafta iki su bardagi bulguru, iki su bardagi sicak su ile islatin.
Bulgur kabarirken, iki patatesi soyun. Tuzlu suda hasladiktan sonra
rendeleyin. Bir yumurtanin tamamini ve bir yumurtanin sadece beyazini
karistirin ve patateslere ekleyin. Kirmizibiber ve kabarmis bulguru da
ekleyin ve yogurun. Payreks tabagi yaglayin. Hazirladiginiz hamurun
yarisini iyice yayin.
Daha önceden hazirlamis oldugunuz harci, payreks tabaga yaydiginiz
hamurun üzerine serin. Hamurun geri kalan kismiyla da üzerini kapatin.
Bir biçak yardimiyla düzeltin. Üzerine kirimizibiber serpin. Ayirdiginiz
yumurtanin sarisini sürün ve firina koyun. Üzeri kizarinca servis yapin.