3 Eylül 2012 Pazartesi

Pirinç Köftesi Tarifi


Pirinç Köftesi
MALZEMELER
Dışı İçin:
1/2 Kg Pirinç
3 Çorba Kasigi Margarin
Tuz
Içi Için
250 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan
1 Çay Bardagi Badem
1 Tatli Kasigi Tarçin
Tuz, Karabiber
1/2 Çorba Kasigi Margarin
Kizartmak Için:
1 Adet Yumurta
Siviyag

Sos Için:
2 Adet Elma
1 Adet Domates
1 Çorba Kasigi Salça
Biraz Ketçap
2 Dis Sarmisak
Biraz Su
Garnitür Olarak:
Kabak
Misir
Havuç

YAPILIŞI
Pirinci haslayalim. Kalan suyunu süzelim. Pirinci 3 çorba kasigi margarin
ve tuz ile beraber iyice yoguralim. Baska bir kaba yarim çorba kasigi
margarini alalim. Kiyma ve yemeklik dogranmis sogani kavuralim.
Bademleri bir süre sicak suda bekleterek kabuklarini soyalim. Kiyarak
kiymaya ilave edelim. Karisima tuz, karabiber ve tarçin ekleyelim.
Yogrulmus pirinçten ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elimizle
incelterek açalim. Içine kiymayi içten koyup tekrar kapatarak köfte sekli
verelim. Köfteleri çirpilmis yumurtaya bulayip, kizartalim.
Sos Için: Elmayi ve domatesi rendeleyelim. Diger malzemeleri de
ekleyerek boza kivaminda pisirelim. Köfteler ve garnitürle birlikte servis
yapalim.