9 Eylül 2012 Pazar

Piliç Kebabı Tarifi

Piliç Kebabı


MALZEMELER
800 gr Piliç (gögüs kismi)
40 gr margarin
100 gr Sogan
1 iri dis Sarmisak
200 gr Domates
50 gr Dolmalik biber
100 gr Mantar
4 corba kasigi Krema
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
2 bardak Su
1/2 adet Limon
 
YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak pilicin gögüs kismindaki derileri alip, atin. Gögüs etini iri
kusbasi dograyin. Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Sarmisagi ayiklayip, ince kiyin. Domatesi, kabuklarini soyup çekirdeklerini
temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin. Dolmalik biberin sap ve çekirdekli
kisimlarini alip, atin. Biberi serit biçiminde kesin. Mantarlarin büyük olanlarini
dörde, orta boy olanlarini ikiye kesin. Saplarinin uçlarini kesip, atin. Küçük
mantarlari, saplarinin uç kisimlarini kesip attiktan sonra, bütün olarak birakin.
Mantarlari içine biraz tuz atilmis ve 1/2 limon konmus bol suda yumusamaya
baslayincaya kadar yaklasik 1/2 saat- haslayin. Süzdürüp, bir kenara alin.
Yagi genisçe bir tencerede orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca piliç
parçalarini ilave edin. Atesi açin. Piliç parçalarini bir kevgirle sik sik
karistirarak, 3-4 dakika, pembelesinceye kadar sote edin. Sogan, sarmisak,
dolmalik biber ve mantari ilave edin. Sik sik karistirarak, 3-4 dakika daha
pisirin. Tuzunu ve biberini serpin. Domatesi serpistirin. Ara sira karistirarak
birkaç dakika daha pisirin. Kremasini ilave edin. Ardindan suyunu verin.
Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Piliçleri, agir ateste 15-20
dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira
tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse
pisirme süresini 10 dakika daha uzatin.
haberler