9 Eylül 2012 Pazar

Püreli Beykoz Kebabı Tarifi

Püreli Beykoz Kebabı


MALZEMELER
4 adet patlican
350 gr kusbasi et
1 adet sogan
2 adet domates
3 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak patlicanlari alaca soyalim. Karin kismini yari yariya
keselim. 1 çorba kasigi tuz ve 1 çorba kasigi seker ilave edilmis suyu, genis
ve derin kaba alalim. Patlicanlari bu suya koyalim. 20 dk bekletelim. Eti
tencereye aktaralim. Kendi yagi ve suyu ile birlikte kisik ateste yumusayana
dek kavuralim. Et biraktigi suyu iyice çektikten sonra birkaç kasik siviyag
ekleyelim. Sogani küçük küçük dogradiktan sonra etin üzerine ilave
edelim. 2 dk kavuralim. Etin üzerine hafifçe çikacak kadar sicak su, tuz ve
karabiber ekleyelim. Yumusayana dek pisirelim. Patlicanlari yikayip,
kurulayalim. Kizdirilmis siviyagda kizartalim. Küçük bir
firin tepsisine dizelim. Patlicanlarin kestigimiz yariklarini bir kasik
yardimiyla genisletelim. Etli karisimi patlicanlarin içine dolduralim. Püre için
patatesleri henüz sicakken rendeleyelim. 1 kahve fincani sicak sütü ve tuzu
ilave edelim. Iyice ezerek, püre kivamina getirelim. Püreyi etli harcin
üzerine yayalim. Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpelim. Etleri pisirdigimiz
tencerede kalan sosa 1 su bardagi sicak su ilave edelim. Tepsinin kenarindan
bu suyu dökelim. Peynir eriyene kadar firinda pisirerek servis yapalim.


haberler