9 Eylül 2012 Pazar

Patlıcanlı Paşa Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Paşa Kebabı


MALZEMELER
350 gr Az Yagli kiyma
1 Dilim Ekmek Içi
3 Adet Patlican
Yarim demet Maydanoz
1 Adet Sogan
Tuz, Karabiber
Kizartmak Için
1 Su Bardagi Siviyag
Sos Için:
½ Fincan Siviyag
1 Adet Sogan
7-8 Dis Sarmisak
2 Adet Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatli Kasigi Seker

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak köfteyi hazirlayalim. Kiymayi, rendelenmis sogani,
ufalanmis ekmek içini, ince kiyilmis maydanozu, tuz, karabiber ve
kimyonu bir kaba alalim. Özlesene kadar iyice yoguralim. Köfte harcindan
yuvarlak ve yassi köfteler hazirlayalim. Köfteleri bir kenarda bekletelim.
Patlicanlari, 1 çorba kasigi seker ve tuz ilave edilmis suda 20 dakika
bekletelim. Daha sonra patlican dilimlerini yikayip, kurulayalim. Kizgin
siviyagda patlicanlari hafifçe kizartalim. Alta patlican dilimi, üste 1 adet
köfte ve en üstte patlican dilimi gelecek sekilde dizelim. Ayri bir tavaya
yarim kahve fincani siviyagi alalim. Küçük dogranmis sogani ve dövülmüs
sarmisaklari pembelestirelim. Rendelenmis domatesi ekleyip, 2 dakika daha
pisirelim. Tuzunu ayarlayalim. 1 su bardagi suyu ve sekeri ilave edelim. 1
dakika daha kaynattiktan sonra tavayi atesin üzerinden alalim. Firin tepsisine
dizdigimiz patlicanlarin üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika firinda pisirelim.
Üzerine ince kiyilmis maydanoz ve nane serperek servis yapalim.
haberler