9 Eylül 2012 Pazar

Patlıcanlı Kuzu Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Kuzu Kebabı


MALZEMELER
1 kg. bostan patlicani
Siviyag (kizartmak için)
1 kg. kusbasi kuzu eti
1 çorba kasigi zeytinyag
4 adet domates
1 çorba kasigi tereyag
Tuz, Karabiber
 
YAPILIŞI
Patlicanlari alaca soyup, kalin dilimleyin. Acisinin çikmasi için, bol tuzlu
suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin.
Etleri yikayip tencereye koyun. Suyunu salip çekinceye kadar karistirarak
kavurun. Zeytinyagini ekleyip, etleri hafifçe kizartin. Patlicanlari yayvan
bir tencereye dizin. Üzerine kizarttiginiz eti koyun. Tereyagini bir tencerede
eritin. Kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis domatesi ilave edin. Tuz
ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pisirin. Domatesi etin
üzerine dökün. 1/2 su bardagi ilik su ilave edin. Orta hararetli ateste 15
dakika kaynatin. Patlicanli kebap suyunu çekince servis tabagina alin. Üzerine
kiyilmis maydanoz serpip, sicak olarak servis yapin.
haberler