8 Eylül 2012 Cumartesi

Patlıcan Kebabı Tarifi



Patlıcan Kebabı
MALZEMELER
2 Patlican
300 gr Yagsiz Dana Kiyma
1 Sogan 
2 Domates
3-4 Sivribiber
3-4 Dis Sarimsak
5-6 Dal Maydanoz
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Patlicanlari alacali soyup parmak kalinliginda yuvarlak dilimler halinde
kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün.
Kiyma, rendelenmis sogan, ezilmis sarimsak, tuz ve karabiberi karistirip
yogurun. Köfte harcindan patlican diiimleri büyüklügünde yassi köfteler
hazirlayin. Ufak bir firin tepsisine 1 patlican, 1 köfte, 1 dilim domates ve
1 parça biber olacak sekilde yanyana dizin. Yarim su bardagi su ilave edip
tuz serptikten sonra üzerine alüminyum folyo sarin. Yüksek isili firinda
45 dakika  pisirin. Kiyilmis maydanoz serptikten sonra sicak olarak servis
yapin.