8 Eylül 2012 Cumartesi

Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı


MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
60 gr margarin
100 gr Sogan
300 gr Patates
150 gr Havuç
Baharat torbasi
2.5 bardak Su
150 gr Bezelye
1 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Kekik

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Patatesin kabuklarini soyun. Havucu kaziyin. Her iki sebzeyi de iri zar
biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin. Havuç ve bezelyeyi içine biraz
tuz atilmis bol suda haslayin. Sebzeler daha diri iken kabi atesten alin.
Sebzeleri bir süzgece aktarin. Sularini iyice süzdürün. Yagin üçte birini
orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca önce
patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik karistirarak, 3-4 dakika, patateslerin
disi sert bir kabuk baglamaya baslayincaya kadar kizartin. Patatesleri, yagini
süzdürerek tencereden bir baska kaba aktarin. Ayni yagda eger gerekirse
biraz daha yag ilave edebilirsiniz hafifçe haslanmis havuç ve bezelyeyi de
kizartin. Sebzeleri kizarttiktan sonra yaglarini süzdürüp, patateslerin
bulundugu kaba aktarin. Kalan yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste
eritin. Yag kizmaya baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
pembelesinceye kadar sote edin. Sogani tenceredeki etlere ilave edin.
Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin. Tuzunu ve kekigini
koyup, karistirin. Sebzeleri katin. Suyu ilave edip, bir tasim kaynatin. Bu
arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip, atin. Baharat
torbasini koyun. Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi,
agir ateste 25-30 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre
içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol
edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.