8 Eylül 2012 Cumartesi

Kilis Kebabı Tarifi

Kilis Kebabı


MALZEMELER
1 Kg Patlican
750 Gr Orta Yagli Kiyma
Sivi Yag
Tuz, Karabiber, Yenibahar
Su
2 Adet Sogan
2 Adet Dolmalik Yesil Biber
2 Adet Dolmalik Kirmizi Biber
1 Adet Limon
1 Tatli Kasigi Toz Seker
1 Çorba Kasigi Domtes Salçasi
1 Çorba Kasigi Biber Salçasi

YAPILIŞI
Patlicanlari bol suyla yikayin. Kabuklarini soyduktan sonra boylamasina
ikiye kesin. Sonra 2 parmak kalinliginda dograyin. Kiymayi genis bir kaba
alin.Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin. Iyice yogurduktan sonra
ceviz iriliginde köfteler hazirlayin. Sise sirasiyla 1 adet köfte ve 1 adet
patlican dizin. Izgarada arkali önlü pisirin. Ayri bir tencereye siviyagi alin.
Kizdirdiktan sonra halka halka dogradiginiz sogani ekleyin. Pembelesene
dek kavurun. Ince ince dogradiginiz yesil ve kirmizi biberleri ekleyin.
Birkaç dk kavurduktan sonra izgarada pisirdiginiz patlicanli kebabi, biber
ve domates salçasini ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin.
Su kaynamaya basladiginda tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun
suyunu ekleyin. Kabuklarini soydugunuz ve halka seklinde kestiginiz
domates dilimlerini kebabin üzerine dizin. Domates dilimleri yumusadiginda
tencereyi atesten alip, servis yapin.