8 Eylül 2012 Cumartesi

Kabaklı Kebap Tarifi

Kabaklı Kebap

MALZEMELER  
1 Sogan
1/2 Tatli Kasigi Kirmizi Toz Biber
4 Çorba Kasigi Limon Suyu
4 Çorba Kasigi Zeytinyag
2 Dis Sarmisak
4 Kabak
Maydanoz, Dereotu

YAPILIŞI
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden altin. Sogani soyup küçük küpler
halinde dograyin. Bir kasede sogan, kirmizi biber, tuz, karabiber, 2 çorba 
kasigi limon suyu ve zeytinyagini karistirin. Bir firin tepsisini yaglayin. 
Kabagi iyice yikayip ayikladiktan sonra uzunlamasina dilimler halinde 
dograyin. Kabak dilimlerini tepsiye yerlestirip soganli karisimi üzerinde 
paylastirin. Firina verip orta bölmede 15 dk kadar pisirin. Firindan aldiginiz 
kabak dilimlerini bir servis tabagina yerlestirin. Üzerinde, kalan limon suyunu 
gezdirip kiyilmis maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapin.