Kabaklı Kebap |
MALZEMELER
1 Sogan
1/2 Tatli Kasigi Kirmizi Toz Biber
4 Çorba Kasigi Limon Suyu
4 Çorba Kasigi Zeytinyag
2 Dis Sarmisak
4 Kabak
Maydanoz, Dereotu
YAPILIŞI
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden altin. Sogani soyup küçük küpler
halinde dograyin. Bir kasede sogan, kirmizi biber, tuz, karabiber, 2 çorba
kasigi limon suyu ve zeytinyagini karistirin. Bir firin tepsisini yaglayin.
Kabagi iyice yikayip ayikladiktan sonra uzunlamasina dilimler halinde
dograyin. Kabak dilimlerini tepsiye yerlestirip soganli karisimi üzerinde
paylastirin. Firina verip orta bölmede 15 dk kadar pisirin. Firindan aldiginiz
kabak dilimlerini bir servis tabagina yerlestirin. Üzerinde, kalan limon suyunu
gezdirip kiyilmis maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapin.