7 Eylül 2012 Cuma

İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı


MALZEMELER
125 gr Margarin
1 Kg Kusbasi Et
3 Adet Sogan
1/2 Kg Domates
1 Su Bardagi Su
1 Kg Patlican
1 Çorba Kasigi Tuz
3 Adet Dolmalik Biber

YAPILIŞI
Tencereye 1 çorba kasigi margarini alin. Dogranmis sogan ve eti ilave
edin. 5 dakika atesin üzerinde çevirin. 2 adet domatesi dograyip tuz ve su
ilave edip, suyunu çekene kadar pisirin. Etler pisince suyunu süzüp ayri bir
kaba alin.
 
Dilimlenmis patlicanlari tuzlayip 15 dakika kadar suda beklettikten sonra
kurulayin. Kalan margarini genis bir tavada hafifçe kizdirip, patlicanlari
kizartin. Aldiginiz patlicanlari kagit havluya koyun. Komposto kasesinin
üzerine 1 adet uzunlamasina 1 adet enlemesine patlican yerlestirin.
Üzerine birkaç et koyun. Patlicanlarin kenarlarini birlestirin. Üzerine
dilimlenmis 1 adet domates ve biber koyun. Kürdanla tutturun. Eti
pisirdiginiz suyu üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 10
dakika pisirip servis yapin.