7 Eylül 2012 Cuma

İskender Kebabı Tarifi

İskender Kebabı


MALZEMELER
1/2 Kg Kusbasi Et
2 Adet Sogan 
3 Dis Sarmisak
3 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
Tuz, Karabiber
1 Çay Kasigi Salça
1 Su Bardagi Sicak Su
1 Adet Pide
1 Çay Kasigi Tereyag
Üzerine:
2 Çorba Kasigi Yogurt

YAPILIŞI
Yarim kg kusbasi eti tencereye alin. 2 adet sogan ve 3 dis sarmisagi
yemeklik dograyin. Küp küp dogranmis 2 adet sivribiber ve 3 adet
domatesle birlikte tencereye ekleyin. 1 çay kasigi salça, tuz ve karabiberi
ilave edin. Domateslerin suyu çekene dek kisik ateste pisirin. 1 su bardagi
sicak su ekleyin. Sebzeler iyice yumusayinca ocaktan alin. 1 adet pidenin
üzerine 1 çay kasigi tereyagini sürün. Kare biçiminde kesin. Etleri pisirdiginiz
suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin. Etlerin yanina 2 çorba
kasigi yogurt ekleyin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip, etlerin üzerine gezdirin.