15 Eylül 2012 Cumartesi

Fener Balıklı Lazanya Tarifi

Fener Balıklı Lazanya


MALZEMELER
400 gr fener baligi filetosu
8 adet lazanya
2 adet domates
2 adet sivri biber 
1 dis sarimsak
1 adet küçük boy sogan
3 çorba kasigi zeytinyag
Tuz, Karabiber
100 gr kasar peynir
Galeta unu

YAPILIŞI
Fener baligi filetosunu ve kabugu soyulmus domatesi küçük kusbasi
dograyin. İnce dogranmis sogani zeytinyaginda hafif pembelestirin,
sarimsagi, ince kiyilmis biberi ve fener baligini ilave edip 3 dakika
sote edin. Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pisirin.
Lazanyayi haslayip, süzün. Lazanyalari üst üste gelmemesine dikkat
ederek tek sira halinde yaglanmis tepsiye dizin. Balikli harcin yarisini
yayin. Üzerine 1 kat daha lazanya yerlestirin. Bu islemi er üste lazanya
gelecek sekilde 1 kez daha tekrarlayin. Lazanyanin üzerine rendelenmis
kasar peyniri döküp, galeta unu serpin. Fener balikli lazanyayi 200
derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Dilimledikten sonra
sicak olara servis yapin.
haberler