15 Eylül 2012 Cumartesi

Ispanaklı Mantı Tarifi


Ispanaklı Mantı


MALZEMELER
250 gr Un
100 gr Süt
2 Adet Yumurta
150 gr Taze Ispanak Yapragi
100 gr Kiyma
Yarim Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak ispanak yapraklarini yikayip, mikserden geçirin. Genis
bir kap içinde unu, sütü, yumurtayi ve püre halindeki ispanagi karistirin.
Sulu ve yumusak kaldiysa biraz daha un ilave edin. Sertlesene kadar
yogurun. Bezelere ayirin. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin.
Mantinin içi için, kiymayi ve ince kiyilmis maydanozu karistirin.
Hamuru olabildigince ince açin. Kareler seklinde kesin. Her bir karenin
içine malzeme koyun. Üçgen seklinde katlayin. Hamurlarin etrafina çabuk
açilmamasi için yumurta aki sürün. Suyu kaynatin. Içine az miktarda tuz
ve siviyag koyun. Kaynayan suya mantarlari atin. Hasladiktan sonra
süzerek servis tabagina alin. Üzerine yogurt ve yagda kizartilmis kirmizi
biber dökerek servis yapin.

haberler