6 Eylül 2012 Perşembe

Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi

Dizme Patlıcan Kebabı


MALZEMELER
500 gr Iri Çekilmis Az Yagli Kuzu Kiyma
4 Adet Iri Ay Patlican
2 Adet Domates
5-6 Adet Yesil Sivribiber

YAPILIŞI
Kiymanin içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yogurun. Patlicani yikadiktan
sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin. Kiymadan irice ceviz
büyüklügünde parçalar alip köfte sekli verin. Bir patlican bir köfte olarak
yanyana dizin. Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin. Önceden isitilmis
firinda pisirin. Firindan çikarinca üzerine yarim çay bardagi su serpin. Agzini örtün
10 dakika dinlendirin. Lavas ekmekle servise sunun.