6 Eylül 2012 Perşembe

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı


MALZEMELER
400 gr Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kizartmak Için Siviyag
2 Çay Kasigi Karabiber
2 Çay Kasigi Kimyon
2 Çay Kasigi Kirmizibiber
400 gr Süzme Yogurt
6 Dis Sarmisak
100 gr Tereyag
Tuz
 
YAPILIŞI
Sarmisaklari dövün. Ve süzme yogurt ile karistirin. Patatesleri soyup
yikadiktan sonra kurulayin. Rendeleyip kizgin yagda kizartin ve kevgirle
alin. Genis bir servis tabagina yayin. Üzerine süzme yogurdu dökün.
Tavada tereyagini eritip tuz ilave ederek ilik bir ortamda bekletin.
Etleri kömür izgarasinda pisirin. Çubuk seklinde kesip ilik tereyaginda
baharatlarla birlikte 8-10 dakika pisirin. Etleri süzme yogurdun üzerine
yerlestirin. Tabagi turp, yesil biber ve domates ile süsleyip sicak olarak
servis yapin.
haberler