15 Eylül 2012 Cumartesi

Çiftçi Usulü Spagetti Tarifi

Çiftçi Usulü Spagetti


MALZEMELER 
400 gr Spagetti
5 Sardalya
400 gr Küp Domates
1 Adet Sogan
80 gr ceviz Içi
4 Dis sarmisak
50 gr Çekirdekleri Çikarilmis Siyah Zeytin
50 gr Rendelenmis Parmesan Peyniri veya Eski Kasar
Zeytinyag, Tuz, Karabiber

YAPILIŞI
Sardalyalari yikayarak tuzunu alin ve seritler halinde dograyin. Sogani ince
kiyin ve 3 çorba kasigi zeytinyaginda öldürün. Küp domatesi ekleyip agzini
kapatin ve 10 dakika kadar kaynamaya birakin. Bu arada ceviz içleri ve
sardalyalarla birlikte soyulmus sarmisagi ince kiyin, ya da hepsini birlikte
mikserden geçirin. Bu karisimi ve dogranmis zeytinleri domates sosuna
ekleyin. Karistirin, biraz karabiber atin, agzini kapatip kisik ateste 7-8
dakika kadar pismeye birakin. Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriligini
kaybetmeyecek kadar hasladiktan sonra hazirladiginiz sosu ekleyin. Esit
miktarda parmesan peyniri veya eski kasar rendesini de üzerine serptikten
sonra servis yapin.