15 Eylül 2012 Cumartesi

Avunya Mantısı Tarifi

Avunya Mantısı


MALZEMELER
1/2 Kg Eriste
1 Kase Nohut
2 Çorba Kasigi tereyag
250 gr Kusbasi Et
1 Adet Sogan
1 Adet Domates
2 Su Bardagi Yogurt
3 Dis Sarmisak
Tuz, Karabiber
Kirmizi biber
 
YAPILIŞI
Eristeyi tuzlu suda haslayin. Tepsiye yayip, önceden isitilmis 200 dereceli
firinda 10 dakika tutun. Geceden islattiginiz nohutlari haslayin. 1 çorba
kasigi tereyagini tavaya alin. Eriyince yemeklik dogranmis sogan ile eti
tavaya ekleyin. Domatesi küp küp dograyip tavaya alin. Tuzunu ve
karabiberi ayarlayin. Firindan aldiginiz eristelerin üzerine eti yayin. Dövülmüs
sarmisakla yogurdu karistirip, dökün. Kalan 1 çorba kasigi tereyaginda
kirmizi biberi yakin. Mantinin üzerine gezdirip servis yapin.