14 Eylül 2012 Cuma

Cevizli Bülbül Yuvası Tarifi

Cevizli Bülbül Yuvası


MALZEMELER
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Ayçiçek yagi
Yarim Çay Bardagi Su
Alabildigince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardagi Siviyag
200 gr Margarin
Serbeti için:
Dört Buçuk Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
1/4 Limon
Içi için:
150 gr Ceviz Içi
Açmak Için
1 Paket Nisasta
1 Su Bardagi Un

YAPILIŞI
Genis bir kaba 2 adet yumurtayi kiralim. Içine 1 çay bardagi sütü, 1 çay
bardagi siviyagi, yarim çay bardagi suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek
karistiralim. Bu malzemenin alabilecegi kadar unu azar azar ilave edelim.
Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek yoguralim.
Hamurdan ceviz iriliginde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir
bez örterek 2 saat bekletelim. Nisastayi 1 su bardagi un ile karistiralim.
Sert bir zemine nisastali un karisimindan serpelim. Bezeleri bu karisimin
üzerine koyalim. Üzerine de nisastali karisimdan serperek, çok ince bir
oklava ile yufkalari açalim. Açilan her yufkayi temiz bir bez üzerinde 5
dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtigimiz yufkayi ortadan keserek,
üzerine ceviz serpelim. Yufkayi oklavaya sararak, iki ucundan ortaya
dogru büzelim. Oklavayi yufkanin seklini bozmamak için yavas yavas
çikaralim. Büzülen yulkayi 8 santim araliklarla keselim. Her parçanin iki
ucunu birlestirip yagsiz tepsiye dizelim. Bütün yuflkalari ayni sekilde
hazirlayip yan yana ve araliksiz bir sekilde tepsiye yerlestirelim. Yufkaların
üzerine dökmek için, tavaya margarini alip eritelim. Içine siviyagi da ilave
ederek, 2 dakika kaynatalim. Yagi atesten alir almaz yufkalarin üzerine bir
kasik yardimiyla gezdirelim. Önceden isitilmis firinda hamurun üzeri kizarana
dek pisirelim. Tepsiyi firindan alip tatlimizi sogutalim. Serbet için, su ve sekeri
kaynatalim. Serbetin hazir olmasina yakin limonu da ilave edelim. Ilittigimiz
serbeti bir kepçe yardimiyla tatlinin üzerine gezdirelim. Serbetini emdikten sonra
baklavalari servis tabagina alalim. Ortalarina antep fistigi serperek servis yapin.