14 Eylül 2012 Cuma

Bülbül Konağı Tarifi

Bülbül Konağı


MALZEMELER
1 Adet Yumurta
1 Paket Margarin
1.5 Çorba Kasigi Yogurt
1 Çorba Kasigi Sirke
1 Çay Bardagi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kase Ceviz
Siviyag, Alabildigi kadar un
Serbeti için:
5 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak, verilen malzemeyle serbeti hazirlayalim. Atesten
alarak, sogumaya birakalim. Hamuru yoguracagimiz kaba yogurdu,
eritip soguttugumuz margarini, yumurtayi, siviyagi ve sirkeyi alalim.
Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kivaminda,
bir hamur elde edelim. Hamuru iki esit parçaya  bölelim. Ilk parçayi,
merdaneyle yarim parmak kalinliginda açalim. Açtigimiz hamurdan, su
bardagi yardimiyla yuvarlak parçalar çikartalim. Hamurdan ayirdigimiz ikinci
parçayi da ayni sekilde açalim. Su bardagiyla birinciye esit sayida yuvarlaklar
keselim. Ikinci parçadan  kestigimiz parçalarin ortasini küçük bir kapakla
kesip, çikartalim. Simit seklindeki ikinci parçalari, birincinin üzerine yumurta
aki sürerek yapistiralim. Havuz sekli alan tatlilarimizin bosluklarina birer yarim
ceviz içi yerlestirelim. Hafifçe yaglanmis tepsiye tatliyi dizelim. Firina sürmeden
önce üzerine yumurta aki sürelim. Tatlimizi orta isida pisirelim. Tatlilar
firindan çikar çikmaz, serbeti üzerlerine gezdirelim.