14 Eylül 2012 Cuma

Bıçak Tatlısı Tarifi

Bıçak Tatlısı


MALZEMELER
1 Paket Margarin
2 Su Bardagi Süt
3 Su Baragi Un
1 Adet Yumurta
Serbet Için:
500 gr Seker
1,5 Su Bardagi Su

YAPILIŞI
Önce serbeti hazirlayin. Bunun için seker ve 1.5 su bardagi suyu
kaynatin. Limon suyunu ilave edin. Derin bir kapta margarini eritin.
Sütü ekleyin. Kaynadiktan sonra altini kapatin. Unu azar azar ekleyin.
Sürekli karistirarak hamur yapin. Hamur ilininca, yumurtayi ekleyin.
Iyice yogurun. Hamuru firin kabina yayin. Elinizle düzeltin. Biçakla
baklava dilimleri seklinde kesin. Önceden isitilmis 180 dereceli firinda
üzeri kizarana dek pisirin. Firindan çikinca üzerine soguk serbet gezdirin.
4 saat dinlendirip, servis yapin.