14 Eylül 2012 Cuma

Cevizli Baklava Tarifi

Cevizli Baklava


MALZEMELER
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kasigi Yogurt
1 Çay Bardagi Zeytinyag
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardagi Su
Alabildigi Kadar Un
Içine: Dövülmüs Ceviz
Serbet Için:
4 Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
1/4 Limon
Açmak Için Nisasta
250 gr Margarin (Üzerine Dökmek Için)

YAPILIŞI
Baklavanin serbetini hazirlayalim. Bunun için seker, su ve çeyrek limonu
kaynatalim ve bekletelim. Yogurt, zeytinyag, limon suyu ve suyu bir kabin
içinde karistiralim. Yumurtalari içine kirip, unu azar azar ilave ederek
pogaça hamuru yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurdan büyük
parçalar kopartarak 20 adet beze yapalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez
örtüp, 20 dk dinlendirelim. Ilk 10 bezeyi ayri ayri hafifçe unlanmis zeminde
servis tabagi büyüklügünde açalim. Aralarina nisasta serperek üst üste dizelim.
Oklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açalim. Ilk 4 yufkayi bolca yaglanmis
bir tepsiye alip, her 4 yufkaya bir dövülmüs ceviz serpelim. Kalan 10 bezeyi
de açalim. Onlari da yine aralarina ceviz serperek tepsiye alalim. Bu arada
margarini kizdiralim. Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim.
Üzerine iyice kizdirilmis margarini gezdirelim (margarin asla ilik olmamali).
Tepsiyi önceden isitilmis 200 derecedeki firina sürelim. Baklavanin üzeri altin
sarisi renk alana dek pisirelim. Çikarttiktan sonra baklavayi bir süre bekleterek
ilitalim. Üzerine ilik serbeti döküp, tatlisini çekmesini bekledikten sonra servis yapalim.