15 Ağustos 2012 Çarşamba

Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi

Endülüs Usulü Kuşkonmaz

MALZEMELER
1/2 kg Taze veya Konserve Kuskonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Demet Maydanoz
2 Dis Sarmisak
1 Kirmizi Dolmalik Biber
1/2 Çay Bardagi Zeytinyagi
1 Yemek Kasigi Üzüm Sirkesi

YAPILIŞI
Kuskonmazlarin saplarini ucundaki mor renkli kismin bittigi yerden
baslayarak biçakla kaziyip temizleyin. Mor körpe uçlar suyun disinda
kalacak sekilde su dolu bir tencereye yerlestirin. Çok az tuz ekleyip 20-25
dakika haslayin. Soguk suyun içinde bekletin. Tencerede zeytinyagini isitin.
Ince kiyilmis sarimsaklari zeytinyaginda kizartin. Ufalanmis ekmek içi ve kiyilmis
maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararinca sirkeyi ekleyip bir tasim
kaynatin. Hazirladiginiz karisimi ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya
alin. Haslanmis kuskonmazlari ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kiyilmis
kirmizi dolmalik biberi ekleyin. 5 dakika pisirip atesten alin. Soguyunca servis yapin.