15 Ağustos 2012 Çarşamba

Beğendili Kebap Tarifi

Beğendili kebap

MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
110 gr margarin
100 gr Sogan
1 çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
2.5 bardak Su
1 Kg Patlican
80 gr Un
1 lt Süt
80 gr Kasar peyniri rendesi
1/2 adet Limon
 
YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca
kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin. Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira
karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin. Sogani tenceredeki
etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin. Salçayi katin.
Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayi kavurun. Tuzunu serpin.
Baharat torbasini ilave edin. Atesi kisin. Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak
sicak suyu, tasin kenarindan dökün. Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi agir ateste
8-10 dakika pisirin. Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu
koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre
içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse
pisirme süresini uzatin. Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sicak su ilave
edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak salçasi olmalidir.
Kebap piserken bir yandan begendiyi hazirlayin. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine
1/2 limonun suyunu sikin, 1 tatli kasigi tuz ilave edin. Patlicanlari tercihan kömür atesinde,
bu mümkün degilse kizgin yagda ya da firinda, gerektiginde alt üst ederek, yumusayip
yer yer su sizdirmcaya kadar pisirin. Saplarindan kesip, tuz ve limonun bulundugu tencereye
koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, sogumaya birakin. Sogumus patlicanlarin
kabuklarini keskin bir biçakla soyup, atin. Patlicanlarin etli kisimlarini bir baska kaba aktarin.
Sütü bir tasim kaynatip, bir kenara alin. Yagin kalan 80 gramini orta boy bir tencerede,
orta ateste isitin. Yag kizmaya baslayinca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kasikla
sık sık karistirarak pisirin. Un sararmaya baslayinca birkaç dakika daha pisirip, tencereyi
atesten alin. Bir kenarda ilinmaya birakin. Meyane ilininca tencereyi tekrar orta atese
oturtun. Sicak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karistirarak, azar azar meyaneye yedirin.
Çok agir ateste 10 dakika pisirin. Patlicanlari iyice sikip, çok ince kiyin. Patlicanlari ates
üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karistirarak 5-6 dakika daha pisirin.
Kaşar peyniri rendesini ilave edin, karistirin. Begendiyi atesten alin.

haberler