15 Ağustos 2012 Çarşamba

Bahçıvan Kebabı Tarifi



Bahçıvan Kebabı
MALZEMELER
600 gr kuzu kusbasi
60 gr margarin
150 gr arpacik sogani
150 gr havuç
150 gr bezelye
200 gr domates
1 tatli kasigi tuz
150 gr çali fasulyesi
150 gr kabak
50 gr dolmalik biber
1/2 demet dereotu
Baharat torbasi
2.5 bardak su

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak arpacik soganlarini ayiklayip, bütün olarak birakin.
Havucu kaziyin. Iri zar biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin.
Domatesi, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar
biçimi dograyin. Çali fasulyesinin kilçiklarini ayiklayin. Kabagi kaziyin.
Dolmalik biberin sap ve çekirdekli kisimlarini alip, atin. Her üç sebzeyi de,
havuçta oldugu gibi, iri zar biçimi dograyin. Dereotunu yikayip iyice
kuruladiktan sonra, ince kiyin. Yagin üçte birini oita boy bir tencerede, orta
ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca arpacik sogani, havuç ve çali fasulyesini
ilave edip ara sira karistirarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalik biber ve kabagi
da katip, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi atesten alin. Kalan
yagi, büyük bir tencerede, oita ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca, kusbasi
dogranmis kuzu etini ilave edin. Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak,
5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin. Domatesi katin. Ara sira
karistirmaya devam ederek, birkaç dakika daha pisirin. Tuzunu koyup, karistirin.
Sebzeleri katin. Baharat torbasini ekleyin. Suyunu ilave edip, bir tasim kaynatin.
Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle alip, atin. Atesi kisin.
Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 25-30 dakika, etler
yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip,
etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.
haberler