15 Ağustos 2012 Çarşamba

Bademli Balık Kebabı Tarifi

Bademli Balık Kebabı 


MALZEMELER
1 kg balik
3 çorba kasigi un
60 gr margarin
1 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi karabiber
150 gr sogan
250 gr domates
50 gr badem
400 gr patates
1/2 demet maydanoz
2-3 bardak su
1 küçük yaprak defne

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak baligi temizleyin. Bunun için keskin bir biçakla karnini
yarin. Iç organlarini çikarip, atin. Galsemalarini da çikarip, atin. Varsa
pullarini kaziyin. Eger büyük balik kullaniyorsaniz, fileto çikarip, kusbasi
büyüklügünde parçalar halinde dograyin. Küçük baliklari bütün olarak
birakin. Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Domatesleri,
kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin.
Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta
ateste birkaç dakika kaynatin. Kabi atesten alip, suyu süzün. Bademlerin
üzerinden soguk su geçirin. Kabuklarini soyup, atin. Badem içlerini bir
kenarda saklayin. Patatesi soyup, iri zar biçimi dograyin. Maydanozu, yikayip
iyice kuruladiktan sonra, ince kiyin. Unla tuzu karistirin. Baliklari bu karisima
bulayin. Fazla unlarini silkeleyip, atin. Yagin yarisini orta boy bir tencerede,
orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca unlanmis baliklari koyup. 5-6
dakika, birkaç kere alt üst ederek kizartin. Kizarmis baliklari bir kaba aktarin.
Tenceredeki yagi dökün. Ayni tencerede, kalan yagi orta ateste eritin. Yag
kizinca sogan ve ayiklanmis badem içlerini koyup, bir kasikla sik sik
karistirarak, birkaç dakika, bademler sararip soganlar pembelesmeye
baslayincaya kadar pisirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sira
karistirarak, birkaç dakika daha pisirin. Baligi ve patatesi tencereye koyun.
Biberini serpin. Maydanozu serpistirin. Baliklarin üzerini örtecek kadar
su ilave edin. Defneyi koyun. Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica örtün.
Bademli balik kebabini, kullandiginz baligin cinsine bagli olarak, 10 ila 15
dakika arasinda, balik pisinceye kadar ateste tutun. Gerekirse, pisirme süresini uzatin.
haberler