2 Temmuz 2012 Pazartesi

Etli Keşkek Tarifi

Etli Keşkek Tarifi
MALZEMELER
2 su bardağı buğday
2 soğan
yarım kg. kuzu gerdan
sıvıyağ
tuz, karabiber 
 Sosu için:
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. salça
tuz, karabiber
kekik


YAPILIŞI
Buğdayı önceden haşlayın. Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun. Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekleyin. Kuzu etini haşlayın ve didikleyin, tencereye ilave edin. Kaşık veya bir tahta kaşıkla buğdayı devamlı dövün. Üzerine haşlanan etin suyunu ilave edin. Devamlı özleşene kadar keşkeki kısık ateşte pişirin. Sosu için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave edin. Servis tabağına keşkeği alın üzerine sosu dökerek servis edin.