En çok sevdiğim susamlı şekerlere benzetiyorum ben bu helvayı. Aslına bakarsanız o şekerlerden pekte farkı yok. Sizde benim gibi susamlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız emin olun bu tarifte çok hoşunuza gidecek.
Malzemeler
• 1 su bardağı susam
• 1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı
1. Susamı teflon tavaya alın ve rengi hafif değişene kadar yağsız olarak kavurun.
2. Şekeri geniş bir tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak eritin.
3. Şeker eridiğinde kavurduğunuz susamı ilave edin.
4. Bu karışımı kısık ateşte pişirmeye devam edin.
5. Susamlı karışım ağda kıvamına geldiğinde yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayın.
6. Helvayı katılaşmadan istediğiniz şekillerde dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun.
3 Yorum Ekle:
kusura bakmayın şekeri nasıl eriteceğiz tencerenin içinde su koymadan mı yapacağız eğer bir açıklama yaparsanız sevinirim :)
Yok estagfurullah ne kusuru su koymadan direk atacaksınız tencereye orda eriyecek şekirin rengi değişncede susamı ekleyeceksiniz gerisi tarifteki gibi:=)
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CEVAP VERDİĞİNİZ İÇİN :) TEŞEKKÜR EDERİM KOLAY GELSİN :)
Yorum Gönder