Mantı deyince sizin içinde akan sular duruyorsa, her türlüsünü her cinsini seviyorsanız, işte sizin için bir tarif var şimdi sırada. Nevin hanımın bizimle paylaşmış olduğu Sinop yöresinde kulak ismi verilen bu mantı eklenen ceviz ile farklı bir lezzet kazanmış..
Malzemeler
Hamuru İçin
• 1 yumurta
• Yeteri kadar un
• Tuz
İçi İçin
• Kıyma
• Maydanoz
• Kuru soğan
• Karabiber
• Tuz
Üzeri İçin
• Tereyağı
• Pul biber
• Biber salçası
• Dövülmüş ceviz
Yapılışı
Unu bir kaba alın ve içine bir yumurta kırın.Tuz ilave edip su ile yoğurun.Hamur kulak memesinden sert olduğunda yoğurmayı bırakın ve bezelere ayırın. Diğer taraftan kıymaya kuru soğan rendelenir, maydanoz doğranır, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek karıştırılır. Ayırdığınız bezeleri oklava yardımı ile 1 cm inceliğinde açın. Hamurları kare şeklinde kesip kıymalı karışımı içlerine doldurun ve üçgen şeklinde katlayarak uçlarını iyice kapatın. Tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir miktar tuz ilave edin ve mantıları bu suda haşlayın. Haşlayıp süzdüğünüz mantıları tepsiye alın. Bir tavada tereyağını eritin içine biber salçası ve pul biberi yakın mantının üzerinde gezdirin. Bol ceviz eşliğinde ikram edin.
Afiyet olsun.
Nevin ÖZAY
Notlar:• Arzu ederseniz ceviz yerine yoğurt ekleyerekte servise sunabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder