Üzeri kalbur, kevgir ya da rende ile bastırılarak şekil verilen bana göre yapılışı kolay oldukça da zevkli Kalburabastının bir tarifi daha var sırada. İrmikle yada un ile yapılan bu tatlı irmik ile yapıldığında daha hafif bir tatlı oluyor. Elif Hanım da bizlerle irmikli tarifini paylaşıyor.
Malzemeler
• 1su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1çorba kaşığı yoğurt
• 2 çay kaşığı karbonat
• 2çorba kaşığı irmik
• Aldığı kadar un
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendeye koyup içine ceviz koyup şekil veriyoruz. Yağlanmış tepsiye koyup 180 °C üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Piştikten sonra 4,5 bardağı şekeri, 5,5 bardak suda kaynatıp ılıttığımız şerbeti sıcak olan revaninin üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.
Elif KUMOVA
Notlar:Elif KUMOVA
• Hamurun daha kıtır olması için yarım kaşık yoğurt kullanın.
• Hamurun kıvamı, kulak memesi kıvamından biraz sert olmalı.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder