Türk Mutfağı’nın en önemli temsilcilerinden biriside o tadına doyamadığımız kebaplar tabiî ki… Ben özellikle patlıcanlı kebabları daha çok seviyorum ve sıradaki tarifimde İslim Kebabı… Bol baharatlı yumuşacık köftelere sarılmış patlıcanların bol domates ve salçalı sosla pişirilmesiyle ortaya çıkan İslim Kebabı, görüntüsü ve kokusuyla iştahları açan damaklarda unutulmaz bir tat bırakan müthiş bir lezzet… Tabi birde yanında pilav olursa tadına doyulmaz… :)
Malzemeler
• 1 kg patlıcan
• 1 orta boy soğan
• 5 diş sarımsak
• 3 orta boy domates
• 500 gr kıyma
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 su bardağı rendelenmiş domates
• 3 dilim bayat ekmek
• 1 su bardağı sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
• Pul biber
Üzeri İçin
• 7-8 dal dereotu
Yapılışı
1. Patlıcanları alaca soyup bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına dilimleyin.
2. Tavaya sıvıyağı koyup kızdırın dilimlediğiniz patlıcanları bu yağda hafifçe kızartın.
3. Köfte için, soğanı ve sarımsakları soyup rendeleyin ve derin bir kaba alın.
4. Bayat ekmekleri suda ıslatın ve parçalara bölüp kıymayla birlikte soğanlı karışıma ekleyin.
5. Tuz, karabiber pul biberi ekledikten sonra iyice yoğurun.
6. Hazırladığınız bu harçtan yassı ve yuvarlak köfteler yapın.
7. Bir kaseye iki dilim patlıcanı ‘+’ şeklinde yerleştirip, ortasına hazırladığınız köfteyi koyun.
8. Domatesleri dilimleyin ve köftenin üzerine koyun patlıcanları karşılıklı kenarlarını kapatın ve tepsiye dizin.
9. Bütün köftelere aynı işlemi yaptıktan sonra salçayı bir miktar su ile açın.
10. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin.
11. Hazırladığınız bu karışımı kebapların üzerine dökün.
12. 220 C’ ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
13. Dereotlarını ince kıyın ve kebapların üzerine serpin.
14. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• İslim kebabını hazırlarken bayat ekmek yerine galeta unu kullanabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder