6 Ocak 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Kek

Kek yaparken ayçiçek yağı tercih ediyorum genellikle ama bu sefer farklı bir şey denemek istedim ve zeytinyağının o hafif ve müthiş lezzetini limonlu olarak hazırladığım bu keke kattım. Doğrusu çokta lezzetli oldu. Sizde benim gibi farklı alternatiflere açıksanız bu hafif ve sağlıklı tarifimi mutlaka hazırlamalısınız.
Zeytinyağlı Kek
Malzemeler
•    1 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı un
•    3 yumurta
•    ½ limonun suyu
•    2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
•    1,5 çay kaşığı karbonat
•    2/3 su bardağı zeytinyağı
•    1 paket vanilya
Yapılışı
1.   Yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikserle çırpın.
2.   Rendelenmiş lkimon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ilave edin.
3.   Un ve karbonatı eleyerek ekleyin ve iyice karıştırın.
4.   Baton kek kalıbını yağlayın.
5.   Hazırladığınız hamuru bu kalıba aktarın.
6.   180 C’ye ayarlı fırında pişirin.
7.   Piştikten sonra tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
8.   Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine limonlu sos dökerekte servise sunabilirsiniz.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler