11 Ocak 2011 Salı

Taze Soğanlı Poğaça

Taze soğanın beyaz kısmı bol miktarda A vitamini, yeşil kısmı ise bol miktarda C vitamini bulunduruyor. Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olan yeşil soğan ayrıca içeriğinde bulundurduğu koversil maddesinden dolayı hem alerjilere hem de kansere karşı koruyucu bir sebze görevi yapıyor. Neredeyse bütün tuzlu tariflerimde kullandığım yeşil soğan lezzetini bu tarifimde de yumuşacık bir poğaça ile birleştirdim.
Taze Soğanlı Poğaça
Malzemeler
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    1 çay bardağı ılık süt
•    1 çay bardağı ılık su
•    1 çay bardağı ayçiçek yağı
•    20 gr yaş maya
•    1 çay bardağı soda
•    4 adet taze soğan
•    Tuz
•    Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
•    4 dal taze soğan
•    Kırmızı pulbiber
•    1 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Karabiber
•    Tuz
Üzeri İçin
•    1 adet yumurtanın sarısı
•    Çörek otu
Yapılışı
1.   Mayayı bi kaseye alın.
2.   Üzerine su, süt ve şekeri ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırın.
3.   Maya eridikten sonra yağ, tuz ve sodayı ekleyip karıştırın.
4.   Unu azar azar ilave edin ve yoğurun.
5.   Üzerini örtün ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
6.   Taze soğanların dış kabuklarını temizleyip doğrayın ve bir kaba alın.
7.   Üzerine sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber ekleyip karıştırınç
8.   Mayalanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlak bezeler haline getirin.
9.   Hamur bezelerini hafif açın ve içlerine hazırladığınız harçtan doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
10. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
11. 180 C’ ye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz fırına vermeden önce üzerine susam serpiştirebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler