Ramazanda uğruna onlarca kişilik sıralara girdiğimiz ve saatlerce sırada beklediğimiz o mis kokulu Ramazan Pidesinin evde yapımı çokta zor değil aslında. Duydunuz mu bilmiyorum ama bu yıl Ramazan Pidesinin fiyatı iki katına çıkartıldı. Kısacası Ramazan Pidesi hem el yakacak hemde saatlerce bizi bekleteceğe benziyor. Fakat ben bunun için çok güzel bir çözüm getirerek bu nefis pidenin tarifini hazırladım. Hergün yapmasanız bile Ramazan bitene kadar ara sıra bu tarifi hazırlayarak sıraya girme derdinden kurtulabilir ve aynı zamanda o nefis lezzetinin keyfini çıkarırken bu işten karlı çıkabilirsiniz.
Malzemeler
• 700 gr un
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
• 1 su bardağı ılık su
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 10 gr kuru maya
Üzeri İçin
• Çörekotu
Yapılışı
1. Mayayı ve şekeri bir kaba alın üzerine ılık su döküp ikisinide eritin ve 5 dakika bekletin.
2. Un, su, zeytinyağı ve tuzu mayalı karışıma ilave edip 8 dakika yoğurun ve üzerini bir bezle örtüp 1 saat bekletin.
3. Bekleme süresinden sonra hamuru tekrar yoğurarak havasını alın.
4. Üzerini tekrar örtüp bekletin.
5. Kabaran hamuru ikiye kesip elinizle mutfak tezgahında yuvarlayıp yassılaştırın.
6. Üzerine çörek otu serpiştirin.
7. Önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 14 dakika pişirip servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder