Çay saatlerinizde sofralarınız için mis kokulu bu portakallı muffinler aynı zamanda içerisindeki haşhaş tohumları ile daha da bir lezzetli hale geliyor. Daha fırında pişerken kokusuyla başınızı döndürecek bu minik kekler lezzetiyle de favori tariflerinizden biri olacak..
Malzemeler
• 2 adet yumurta
• 1,5-2 çay bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 3 çay bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çorba kaşığı mavi haşhaş
Yapılışı
1. Yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini çırpıp, portakal suyu ve yağ ekleyin.
2. Ardından eleyerek un ve kabartma tozu ekleyin ve mikserin düşük ayarında karıştırın.
3. En son haşhaş ekleyip karıştırın. Muffin kalıbına kek kapsüllerinden yerleştirin.
4. Üstten 1 parmak boşluk kalacak şekilde kek harcı döküp, 170 °C ısınmış fırında çok kurutmadan pişirin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder